965 61 71 02 - Plaza España, 1 - Oficinas en Avda. Foia de Castalla, 10 - 03109 TIBI ajuntament@tibi.es

En Tibi celebrem unes festes particulars afegides a les festes de Nadal i Reis i són les danses, el pregó i la subhasta dels regnats moro i cristià.
Als pobles dels voltants, en les seues festes patronals, s’organitzen desfilades de moros i cristians, en canvi a Tibi, els moros i cristians ballen al so de la xaramita i el tambor a la plaça del poble i en hivern. Una festa similar la trobem també a Agost o a Ibi.

Regnat cristià 2020

Els dies 5 i 6 de gener va ser el torn del regnat cristià que enguany ha estat format per tres parelles de joves: Raquel i David, Inés Pla i Jesús i Inés Carbonell i José Luis. El diumenge 5 de gener començaven convidant a missa i a taula pels carrers del poble, un avís a tots els tiberos que a l’endemà, el dia de reis, els esperaven a la plaça per a procedir a la subhasta dels tradicionals braços de gitanos dels balladors i les tortaes de les balladores. Enguany estrenàvem subhastador, la tasca va recaure en Antonio Garrigós “Jaca” que ho va saber portar molt bé.

Subasta del reinado cristiano 2019

Subhasta del regnat cristià 2020

El dilluns 6 per la vesprada, la dansa del regnat cristià. Gràcies als xaramiters i el tambor, els balladors van anar a arreplegar a les balladores acompanyats pels membres de la corporació municipal i una vegada en la plaça començava el ball.
El cap de setmana següent, el dissabte 11 i el diumenge 12 és el torn del regnat moro, finalitzant la festa amb el ball dels dos regnats.

Dansa del regnat cristià 2020