965 61 71 02 - Plaza España, 1 - Oficinas en Avda. Foia de Castalla, 10 - 03109 TIBI ajuntament@tibi.es

Banc de Terres

Un Banc de Terres consisteix en un registre de camps que els seus propietaris estan disposats a fer un contracte de cessió, aparceria o lloguer. Les persones interessades a ampliar la quantitat de terres que treballen o en iniciar una nova activitat agrària, poden consultar aquest registre i contactar amb els propietaris per a veure i arribar a un acord. Laentidad gestorase encarrega de gestionar els contactes i facilitar els acords.

Les terres en abandó són un forat econòmic pels seus propietaris. Són un reservori de plagues com els rosegadors i malalties com la Xylella fastidiosa. I són causa d’erosió i perill d’incendis forestals. Tindre terres inscrites en el Banc de Terres no t’eximeix la responsabilitat de bones pràctiques agràries com a propietari, fins que no tanques un tracte amb algun interessat.

La posada en marxa del Banc de Terres augmenta les oportunitats de treball i negoci relacionats amb el sector agrari. Si a més es té en compte que treballar la terra suposa gestionar el territori, fixar població i lluitar contra el canvi climàtic, llavors es pot considerar que és una fantàstica iniciativa.

Per a inscriure o demandar terres és molt senzill fes clic sobre el botó que vulgues INSCRIPCIÓ DE TERRES o DEMANDA DE TERRES i plena el formulari. Ens posarem en contacte amb tu i farem reunions informatives amb tots els interessats sobre els tipus de contractes.

Si eres una persona inquieta i vols col·laborar amb la dinamització agrària de Plans, pots apuntar-te en QUIERO COL·LABORAR AMB EL BANC DE TERRES. Hem creat un grup de suport a totes les activitats programades, i et convocarem a les reunions de coordinació perquè pugues participar i proposar iniciatives relacionades amb l’educació i el medi ambient, l’alimentació saludable i la producció agroecològica.

Estudi preliminar Banc de terres

Vull col·laborar amb el Banc de terres

Inscripció de terres

Demanda de terres