965 61 71 02 - Plaza España, 1 - Oficinas en Avda. Foia de Castalla, 10 - 03109 TIBI ajuntament@tibi.es

Festes Patronals en honor a Santa Maria Magdalena

Les Festes Patronals se celebren de el 20 al 25 de Juliol en Honor a Santa María Magdalena, Patrona de la localitat, que té una Ermita, on es conserva una branca de l’olivera, on segons compte la tradició va tindre lloc l’aparició de la Verge.

El cap de setmana anterior es presenten les Reines de les Festes.

El dia 14 de juliol, es baixa a la Patrona de l’Ermita a l’Església, on serà homenatjada durant les festes en el seu honor. A la porta de l’Església la Banda de Música fa sonar l’Himne Nacional i la Patrona de Tibi fa la seua entrada per a ser depositada en l’Altar Major.

El dia 20 de juliol, és el dia de les Penyes, al matí se solta una vaca per als xiquets en la Plaça d’Espanya i a la nit hi ha ball.

El dia 21 de juliol se celebra La Entrà, en la qual es porten les vaques del riu al poble, encara que el recorregut s’ha escurçat. Al matí se solten les vaques. A la vesprada hi ha desfilada de carrosses amb les Reines al llarg dels principals carrers del poble. I a la nit se solten les vaques.

El dia 22 de Juliol és el dia gran de les festes, se celebra la missa en Honor a la Patrona, i una altra novena. Quan acaba es disposa la processó per a passejar a la Patrona pels principals carrers del poble i tornar-la a l’Ermita, on se li fa una Ofrena de Flores. A la nit hi ha un castell de focs artificials i la solta de vaques.

Durant els dies 23, 24 i 25 de juliol se solten les vaques al matí, a la vesprada i a la nit, les Penyes es disfressen i a la nit hi ha actuacions musicals.