965 61 71 02 - Plaza España, 1 - Oficinas en Avda. Foia de Castalla, 10 - 03109 TIBI ajuntament@tibi.es

 

L’Alcalde de Tibi Jose Luis Candela junt amb la Regidora de Comunicació, Pilar Fernández, han mantingut una reunió de treball amb Rosario Navalón García i Yaissel Sánchez Orta, Diputades del Grup Socialista en les Corts Valencianes i Raúl Ruiz Corchero, Diputat Provincial, per a abordar la preocupació d’aquest municipi amb la instal·lació de plantes fotovoltaiques en els termes municipals d’Ibi i Castalla, la línia d’evacuació de les quals de alta tensió travessaria més de 10 km de Tibi amb torres de més de 50 metres.

En aquesta reunió, l’alcalde ha posat en comú tots els passos fets fins a la data. Una fulla de ruta que sempre ha posat en valor l’excepcional patrimoni natural de Tibi afectat en el projecte. L’alcalde, com ha reiterat en tot moment, ha expressat el seu ferm compromís de treballar conjuntament amb els representants provincials i autonòmics del PSOE per a trobar solucions que eviten la instal·lació d’aquestes línies de alta tensió.

Tant Raúl Ruiz, diputat provincial, com les diputades autonòmiques Rosario Navalón i Yaissel Sánchez, han expressat el seu suport a la posició de l’alcalde enfront d’aquestes instal·lacions i han assegurat que s’exploraran totes les vies possibles per a protegir l’entorn natural de Tibi.

Entre les mesures que s’estan barrejant, s’inclou la presentació en les diferents institucions d’una bateria d’iniciatives per a garantir que la Generalitat, la Diputació i aquest Ajuntament treballen conjuntament per l’interés dels tiberos i tiberes i impedisquen les conseqüències d’aquest projecte per al municipi. Aquestes iniciatives buscaran alternatives i exigiran el compliment de totes les garanties previstes en la normativa mediambiental autonòmica per a garantir la preservació del nostre entorn natural, un actiu invaluable per als habitants de Tibi i per a les nostres futures generacions.

El compromís conjunt de les institucions locals, provincials i autonòmiques és ferm. Seguirem treballant de la mà per a garantir que el desenvolupament d’energies renovables es realitze de manera sostenible i respectuosa amb el nostre entorn.

Reunión de trabajo diputados en Tibi