965 61 71 02 - Plaza España, 1 - Oficinas en Avda. Foia de Castalla, 10 - 03109 TIBI ajuntament@tibi.es

L’Ajuntament de Tibi va rebre el passat 12 de desembre del 2023 un premi als Premis Anuals de Pilota per la seua tasca de ‘Promoció’ de l’esport valencià per excel·lència, la pilota valenciana.

Els nostres companys Jose Luis Candela, Marta Garcia i Pilar Luengo es van acostar fins a la Conselleria d’Educació, a València, per a rebre aquest guardó. Però no hi van anar sols, els van acompanyar Javi Monllor i Luis Simón Monllor en representació del Club de Pilota Tibi; i Juan Ignacio Ayala, l’anterior regidor d’Esports.

Cal dir que aquest guardó és un dels moltíssims factors que posen en valor el treball de Juan Ignacio Ayala, com a regidor d’Esports, qui ha estat treballant incansablement per la pilota al poble de Tibi. La seua presència en aquesta gala és un altre factor que mostra el reconeixement que té Juan Ayala dins del món de la pilota i dins del poble i l’Ajuntament per la seua tasca incansable per fer gran l’esport.

Com hem apuntat més amunt, el guardó és una mostra del reconeixement del treball de Juan, però també de la història de pilota a Tibi. Un poble pilotari des de sempre, que ha estat la cuna de grans pilotaris des de sempre i que té un Club en actiu que continua aconseguint triomfs. I que en el seu carrer de pilota ‘Ángel Mira’ va cedir el lloc per a celebrar les Finals de llargues durant la COVID-19. Hui dia aquest carrer artificial és un lloc que acull partides de diversos clubs quan la meteorologia és adversa, jornades de formació de pilota o l’escola de banques de la Diputació d’Alacant.

Per acabar, donar les gràcies a la Federació de Pilota Valenciana pel guardó, a Juan Ayala per la seua faena incansable pel nostre esport i al Club de Pilota Tibi per haver-nos acompanyat i per portar el nom de Tibi per tots els pobles on es juga a pilota.