965 61 71 02 - Plaza España, 1 - Oficinas en Avda. Foia de Castalla, 10 - 03109 TIBI ajuntament@tibi.es

🌲🌲Organitzat per Paisatge Protegit Serra del Maigmó i Serra del Sit juntament amb la Regidoria de Medi Ambient. Activitat desenvolupada de Pilates al Balcó d’Alacant.

El benefici de practicar esport a l’aire lliure

Els boscos de coníferes alliberen diverses substàncies que contribueixen a la sensació de benestar, relaxació i pau. Entre aquestes substàncies es troben els fitoncides i els olis essencials.

Fitoncides:

Aquestes són substàncies químiques que les plantes, inclosos els arbres de coníferes, alliberen per protegir-se de bacteris, fongs i altres organismes nocius. Els fitoncides tenen propietats antimicrobianes i s’ha demostrat que tenen efectes positius en el sistema immunitari humà. A més, s’ha trobat que poden reduir l’estrès i l’ansietat, cosa que contribueix a aquesta sensació de benestar quan es passa temps en un bosc.

Olis Essencials:

Els arbres de coníferes com els pins, avets i cedres emeten olis essencials que tenen una aroma característica. Aquests olis, com el pineno, el limoné i el borneol, tenen propietats calmants i s’utilitzen en aromateràpia per promoure la relaxació i reduir l’estrès. Aquestes substàncies no només milloren el benestar psicològic, sinó que també poden tenir beneficis fisiològics, com reduir la pressió arterial i millorar la funció del sistema immunitari. Passar temps en un entorn natural, envoltat d’aquests compostos beneficiosos, és una pràctica coneguda al Japó com “shinrin-yoku” o “bany de bosc”, i ha estat objecte de nombrosos estudis científics que recolzen els seus efectes positius.

Tibi posseeix una riquesa natural insubstituïble, és necessari protegir-la, alhora que podem rebre nombrosos beneficis de tenir-la.