965 61 71 02 - Plaza España, 1 - Oficinas en Avda. Foia de Castalla, 10 - 03109 TIBI ajuntament@tibi.es

16 de enero

Quant a les obres:

  • El Parc Guillermina s’inaugurarà la setmana del 20.
  • S’inicien les obres de l’Ermita la setmana del 20.
  • El llavador a punt de finalitzar-se, una vegada es facen diversos treballs: connexió de llum interior, posada en marxa de la bomba d’aigua, revisió del sifó.
  • Resolta la reparació de la bomba per al manteniment del pou en l’assagador del Camí del Riuet.
  • Paralitzada l’obra d’entrada al Passeig de la Santa per falta de material.

La proliferació de gats està plantejant seriosos problemes, sobretot a les urbanitzacions, pel que l’Ajuntament està actuant, a partir d’una normativa estatal per a prohibir que se’ls alimente, perquè pot acabar convertint-se en un problema sanitari. La Presidenta adquireix el compromís de consultar amb Sanitat i el Seprona per a exposar-los la situació.

Es van analitzar diferents possibilitats per a contractar amb Protectora d’animals, a través d’un Conveni amb l’Ajuntament de Castalla o bé tractar amb la protectora Cancun. La presidenta va deixar constància que ha rebut queixes pel problema de lladrucs constants que ocasionen els gossos d’alguns habitatges a la Urbanització Pinedes del Meclí.

Es va plantejar la sol·licitud de la CP Finca Terol, segons Projecte adjunt, per a la cessió en ús de parcel·la i edificació municipal en Terol, amb la finalitat de realitzar activitats, de formació, culturals, festives i de trobades socials. Estem estudiant aquesta sol·licitud.

El Programa EMERGEIX per a neteja de terrenys amb la finalitat de previndre incendis forestals i perill de caiguda d’arbres pels forts vents, està actuant en diferents llocs del municipi, situats en Aljub, zona de la via pecuària, passeig Ull de la Font i zona del depòsit dels Redones a Tibi, i una actuació en Pinada del Rio davant risc de caiguda d’arbres en una parcel·la municipal, amb bons resultats i l’agraïment dels veïns pel seu treball.

La rehabilitació del Consistori antic va ser duta a terme amb una subvenció de la Diputació, però, la nova exigència d’aquest organisme ens ha generat un problema administratiu per a la justificació de la inverssió que ens obliga a retornar a Diputació uns 27.000 €. Malgrat haver al·legat en contra, mantenen la reclamació dels diners, davant el que l’Alcalde demanarà una cita amb el president de la Diputació a la qual acudirà acompanyat de la Presidenta d’aquesta Comissió.

Finalment, es va informar del compromís per part de la Direcció General d’Obres Públiques de la realització d’una Rotonda per a l’accés a les dues fases de la Urbanització Pineda del Riu, per no respondre les actuals als estàndards de seguretat viària. Així mateix, es compromet aquesta Direcció general a realitzar tots els arranjaments necessaris en la via de servei que dóna accés a la pujada al Maigmo, actualment en litigi amb l’Ajuntament.

La Presidenta de la Comissió.
Julia Cartagena